Alıç Sirkesinin Faydaları?
Alıç sirkesi, alıç meyvesinden elde edilen bir sirkedir. Alıç sirkesinin faydaları da alıç meyvesinden gelir. Alıç sirkesinin faydaları sayesinde birçok kişi şifa bulur.

Alıç Sirkesinin Faydaları?

Alıç sirkesi, alıç meyvesinden elde edilen bir sirkedir. Alıç sirkesinin faydaları da alıç meyvesinden gelir. Alıç sirkesinin faydaları sayesinde birçok kişi şifa bulur.

Alıç sirkesi, alıç meyvesinden elde edilen bir sirkedir. Alıç sirkesinin faydaları da alıç meyvesinden gelir. Alıç sirkesinin faydaları sayesinde birçok kişi şifa bulur. Ülkemizde birçok bölgede yetişebilir. Özellikle dağlardaki çalı görünümlü, dikenli ağaçlardan toplanarak alıç elde edilebilir. Ülkemizin birçok farklı bölgesinde akdiken, kuş yemişi, alış, kızılcık, kızlar yemişi yada geyik dikeni gibi çeşitli isimlerle adlandırılır. Kırmızı ve sarı renkte meyveleri bulunur.

 ALIÇ SİRKESİNİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR!
Yapılan çalışmalara göre, alıç sirkesinin faydaları arasında yüksek tansiyonu düşürmesi sayılabilir. Hipertansiyonu düşürücü etkisi vardır.
Kalbe iyi gelir.
Anjin yani göğüs ağrısını hafifletici etkisi olması da alıç sirkesinin faydaları arasındadır.
Strese karşı etki ederek rahatlatıcı etki sağlar. Gerilim sonucu oluşan kan basıncını azaltır, böylece strese karşı etki eder.
Fareler üzerinde yapılan bir çalışmaya göre, alıç sirkesi kötü kolesterolü düşürür. Yani kolesterol seviyesini de dengeler.
Güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Antioksidanların kalp rahatsızlığını azalttığı, kalp krizi ve felç riskini düşürdüğüne dair düşünceler bulunmaktadır. Bu nedenle antioksidan içeriği yüksek besinler tüketmek kalp rahatsızlıklarına yakalanma oranını düşürebilir.
Uykusuzluğa iyi gelmesi de alıç sirkesinin faydaları arasındadır.
Menopoz nedeniyle kadınlarda sıcak basması, terleme, bunalma gibi durumlar görülür. Yumurtalıklara etki ederek menopoz döneminde rahatlamaya yardımcı olur.
Hazımsızlık gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir. Sindirimi rahatlatır. Sindirimi rahatlatmasının yanı sıra, ishal ve mide ağrısı için de faydalıdır.
Karaciğere de faydası vardır.
Alıç sirkesi böbrek rahatsızlıklarına iyi gelmesiyle de ünlenmiştir.
Kış aylarında sık sık yakalandığımız grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı fayda sağlaması da alıç sirkesinin faydaları arasındadır.
Kalp gibi damar sistemine de yararı bulunmaktadır.
Beyni güçlendirerek hafızayı da kuvvetlendirir. Unutkanlığı önler.
Şeker hastalığı yani diyabet rahatsızlığı olan kişiler de alıç sirkesini kullanabilir.

Malatya'da Alıç Sirkesinin Üretimi Hekimhan İlçe Belediyesi tarafından yapılmakta olup, toptan ve parekende satışı yapmaktadır.

PAYLAŞ: