Lazer Epilasyonda Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Lazer epilasyon nedir nasıl yapılır ve lazer epilasyon yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz. Malatya'da epilasyon yapan yerler.

Lazer Epilasyonda Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Lazer epilasyon nedir nasıl yapılır ve lazer epilasyon yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz. Malatya'da epilasyon yapan yerler.

Lazer epilasyon nedir nasıl yapılır ve lazer epilasyon yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz? Malatya'da epilasyon yapan yerler.

Lazer tedavi öncesi öneriler:
* Tedaviden önceki hafta içinde ağda, sir ağda ve cımbız gibi yöntemler kullanmayın. Çünkü lazerin etkileyip yok edeceği kıl kökünü koparmış olursunuz. Bu da lazerin etkisini azaltır. 
* Tedaviden iki hafta önce güneşlenmeyi azaltın. Bronz ten lazerin etkinliğini azaltır.
* Uygulama yapılacak bölgeye makyaj yapmayın. Makyaj lazer enerjisini emerek, daha az enerjinin kıl köküne ulaşmasına ve etkinliğinin azalmasına neden olur. Makyaj lazer ısısını artırarak ciltte tahriş veya yanık yapabilir. Lazer işleminden sonra makyaj yapılabilir. 
* Lütfen tedaviden 1-2 gün önce tıraş olun veya tüyleri kesin. Bu yol cildi daha az hassas kılar. Cilt üzerindeki uzun kıllar lazer enerjisini emer ve enerjiyi israf ederek kıl köküne gitmesi gereken enerjiyi azaltır. Ayrıca bu kıllar yanık ve deri tahrişi olasılığını arttırır.
* Ağrı eşiğiniz düşükse işlemden 2 saat önce ağrı kesici almanız uygun olabilir. Ayrıca bazı kadınlar regl döneminde acıya daha hassas oldukları için regl öncesi ve sırasında uygulama yapılmayabilir.


Lazer tedavi sonrası öneriler:
* Lazer sonrası kızarıklık eve ulaştığınızda gerilemiş olacaktır. Bazı ciltler hassastır ve işlem sonrası kuruluk hissedilebilir. Bu durumda nemlendirici kullanılabilir.
* Tedaviden sonra bir veya iki hafta içersinde güneşlenmeyin. Lekelenmeler olabilir. En az 30 faktör içeren güneşten koruyucu kullanın..
* Lazer sonrası kıl köklerindeki tüyler tedaviden 1 veya 2 hafta içersinde uzayabilir. Eğer rahatsız oluyorsanız kesebilirsiniz. 
* Tıraş ve tüy dökücü kremi seans aralarında kullanabilirsiniz. Seans aralarında ağda, sir ağda ve cımbız, iple alma gibi yöntemler kullanılmamalıdır. Çünkü bir sonraki lazer seansının etkisini azaltırlar.
* Lazer sonrası su toplama ve kabuklanma sonra nadirdir ve birkaç gün ile bir hafta arasında geriler. Antibiyotikli bir krem sık olarak sürülebilir.

 

 

PAYLAŞ: